Početna  O nama  Info   Katalog Košarica   Kontakt  Kako kupiti English 
Vaša košarica je prazna
 
        Pretraga
      
Područja
Književnost domaća
Književnost strana
Kriminalistički roman
Triler
Fantastika
Ljubavni i zabavni roman
Povijesno pustolovni roman
Humoristički roman i priče
Duhovnost i ezoterija
Samopomoć
Zdravlje i ljepota
Publicistika
Ostalo
Top lista
   
1. Vujčić Marina
A onda je Božo krenuo ispočetka
 
2. Altaylı Hande
Bludno smeđa
3. Temelkuran Ece
Zvuk banana
4. Kvesić Pero
Pudli lete na jug
5. Rumi Mevlana Dželaluddin
Knjiga ljubavi
Anketa
 
U nagradnoj igri s knjigom kao poklonom sudjelujem
   Glasaj
 
 
 

Prevela s talijanskoga Mirna Čubranić
rujan, 2012. godina
meki uvez
384 stranica
format: 15,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-953-259-056-2

cijena: 139.00 kn
popust: 15%
   
ukupno: 118.15   kn
 

Tri metra iznad neba

Federico Moccia


Babi i Step dva su potpuno različita svijeta. Ona je dobro odgojena srednjoškolka i romantična djevojka, a on buntovan i nasilan tip. Nju automobilom voze u školu, a on gradom kruži na motoru. Step voli opasnost i mrzi pravila, a Babi potpuno obrnuto. Igrom su se slučaja sreli i počele su nevolje...

Tri metra iznad neba je romantičnosociološka drama o zabranjenoj ljubavi između dvoje mladih koji su se, premda različiti, a možda upravo zbog toga, našli u nevjerojatnoj vezi koja je istovremeno bila i neizbježna. Osjećaji koji su ih preplavili bili su iskustvo prve prave ljubavi, one koja se pamti unatoč svim zabranama. U ovoj dirljivoj priči mladići su buntovnici koji jure na motorima, izlažući se riziku i opasnostima dok djevojke maštaju o muškarcu svog života. Federico Moccia napisao je snažnu i dirljivu ljubavnu priču a istodobno i kroniku jednog doba i jedne generacije. Atmosferu osamdesetih živopisno je oslikao nezaboravnim glazbenim hitovima, odjevnim brendovima za kojima se otimalo i buntom mladih koji je, zapravo, skrivao duboke traume. Ovim romanom, na temelju kojega su snimljene dvije filmske verzije, talijanska i španjolska, ispisao je posvetu tom nezaboravnom dobu prošlog stoljeća kojem se mladi i danas vraćaju sa znatiželjom i zanimanjem.

Strastvena priča o Babi i Stepu jedna je od onih koje odolijevaju zaboravu kao što mu odolijevaju i vječni Romeo i Julija, Tony i Maria iz Priče sa Zapadne strane te Ryan O’Neal i Ali McGraw iz Ljubavne priče.

Milijuni čitatelja ušli su u svijet Tri metra iznad neba, zarobljeni njegovom ljepotom i iskrenošću.

Moccia Federico


Federico Moccia rođen je u Rimu 1963. godine. Radi za film kao scenarist i za televiziju kao autor tekstova za velike produkcije zabavnog programa. S Tri metra iznad neba, svojim prvim romanom, osvojio je nagradu Torre di Castruccio za književnu prozu 2004., i nagradu Insula Romana 2004. Nakon ogromnog uspjeha prvog romana, koji je prodan u milijunskim nakladama i preveden na brojne jezike, uslijedili su i drugi jednako uspješni: Želim te, 2006.; Scusa ma ti chiamo amore, Cercasi Niki dispertamente i La passeggiata, 2007.; Amore 14, 2008. te Scusa ma ti voglio sposare, 2009.
Federica Moccie prevedene su na više od petnaest jezika.
 
  Hena com 1995-2014       OIB: 45687756792      Gosposvetska 28,  10000 Zagreb          tel +385 1 375 02 06,  faks +385 1 375 60 37         email  hena-com@hena-com.hr